Schuttingen

De scherp geprijsde Composiet Basic schermen nu ook in Teak en donkerbruin. De Forte serie tevens in Teak kleur met antraciet gepoedercoat kader (zie foto) en een volledige nieuwe lijn Mix&Match composiet / aluminium zelfbouwschuttingen.

Schuttingen kunnen op 3 manieren worden gebouwd:

  1. Met palen en horizontale planken of rabat delen
  2. Met palen, tuinschermen en eventueel bijpassende tuindeur(en)
  3. Met een modulair zelfbouwsysteem dat eenvoudig op iedere maat te maken is

Schutting met planken
De schutting kan worden vervaardigd door schutting planken (om-en-om) op de palen te schroeven. Of rabatdelen kunnen aan één of twee kanten van de palen worden geschroefd.

Schutting met schermen
Bij een schutting opgebouwd uit schermen kiest u voor standaard hoogtes van 1,8 m en 2 m of halve schermen van bijvoorbeeld 90 cm. Het voordeel van een schutting van tuinschermen is het gemak en de snelheid van plaatsing. Het nadeel kan echter zijn dat het laatste deel van de schutting niet exact op standaard breedte uitkomt. In dat geval kunt u kiezen om een standaard scherm te verzagen in breedte (indien mogelijk bij het betreffende type), een half scherm toe te passen (staand), of met schuttingplanken en tussenlamellen een laatste scherm zelf op maat te maken.

Modulaire schutting
Bij een schutting opgebouwd uit schermen kiest u voor standaard hoogtes van 1,8 m en 2 m of halve schermen van bijvoorbeeld 90 cm. Het voordeel van een schutting van tuinschermen is het gemak en de snelheid van plaatsing. Het nadeel kan echter zijn dat het laatste deel van de schutting niet exact op standaard breedte uitkomt. In dat geval kunt u
kiezen om een standaard scherm te verzagen in breedte (indien mogelijk bij het betreffende type), een half scherm toe te passen (staand), of met schuttingplanken en tussenlamellen een laatste scherm zelf op maat te
maken.